Privacy policy

När du skickar ett meddelande, gör ett köp eller ber om en offert på kolsssonofsweden.se samlar vi de uppgifter som du fyller i formulären. Uppgifterna kan vara namn, telefonnummer,  e-postadresser, adresser, IP-adresser samt övrig information som anges i fritextfällt.

K.Olsson of Sweden samlar också in personlig data via verktyget  Google Analytics som mäter hur besökare rör sig och använder kolssonofsweden.se

För att kunna hantera din beställning av varor eller offertförfrågan samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) eller offert lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.
Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

K.Olsson of Sweden använder personuppgifter för att kunna möta besökarens behov och skapa en så god upplevelse av kolsssonofsweden.se som möjligt.

Om du är bosatt i Europa har du rätt att få tillgång till personlig information vi har om dig och att be att din personliga information korrigeras, uppdateras eller raderas. Om du vill utöva denna rätt, vänligen kontakta oss via kontaktinformationen längst ner på denna sida.

5.1 Betalleverantör
Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.
De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna, betalning i butik.

5.2 Fraktbolag
För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.
De fraktbolag vi samarbetar med är: Postnord, avhämtning.

5.3 Nyhetsbrev
Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte.
Vi använder för utskick av nyhetsbrev.

5.4 Rätten till tillgång
Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

5.6 Rätt till rättelse 
Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

5.7 Rätten att bli glömd
Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

5.8 Ansvarig för dataskydd
K.Olsson of Sweden  är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

5.9 Så skyddar vi dina personuppgifter
Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.

Denna webbplats använder cookies. Cookies är små textfiler som lagras på datorn hos alla som besöker vår sida via webbläsaren.

Cookies tillåter K.Olsson of Sweden att förse användare av denna webbplats med ytterligare tjänster som inte skulle vara möjliga utan användning av sådana filer.

Cookies gör det möjligt för oss att optimera information och kampanjer på vår webbplats på ett sätt som är anpassat för den specifika användaren. Cookies tillåter oss, som har nämnts på annat håll, att känna igen användare som besöker vår webbplats. Cookies är utformade för att göra vissa tjänster och funktioner enklare. Till exempel gör cookies det möjligt så att användare inte behöver mata in sina uppgifter varje gång de besöker vår webbplats eftersom denna information kan lagras i cookien på användarens dator.

Användare kan förhindra vår webbplats från att använda cookies genom att ändra inställningarna i sin webbläsare för att neka alla framtida cookies. Cookies som redan har skapats kan raderas när som helst via webbläsarinställningarna eller genom andra program. Om cookies är inaktiverade kan det hända att vissa webbplatsfunktioner inte fungerar optimalt.

Du kan läsa mer om cookies här:  https://www.pts.se/en/privat/internet/integritet/kakor-cookies/

EnglishDanskDeutschFrançaisSuomiSvenska